Formandens beretning 2019 – 20.

2019 – 2020 var sæson nr. 46.
Stor tak til alle vores medlemmer, som gennem årene har gjort det muligt at bevare dynamikken i foreningen. Også stor tak til de medlemmer som har været med hele vejen fra 1974..

Vi startede sæsonen den 23. sep. 2019 og kunne byde velkommen til både kendte og nye dansere. Vi er stolte af tilgangen af nye medlemmer og glade for at opleve jeres engagement i at lære folkedansen at kende.
Sammensætning af øvede og nye dansere gør Palles arbejde med forberedelse af en ny sæson ekstra udfordrende. 
Vores tre spillemænd Bent, Alex og Anita er altid klar med nye dansevenlige melodier.
Tak til Inga, som altid er klar til at vise trin sammen med Palle. Det er uvurderligt at have en god og velforberedt besætning. Vi mærker, at i er godt forberedte og arbejder med at få øveaftenerne til at fungere optimalt.
Tak til Birgit, som overtager styringen med sikker hånd når Palle er forhindret.
Der bliver som altid øvet trin, holdninger og fatninger, og det er dejligt at opleve at der er smil på læben og gang i dansebenene, – også selv om det er lidt svært ind i mellem. Det er dejligt at danserne springer ud på gulvet efter pauserne og er klar til nye udfordringer.

Vi har holdt vores forskellige aktiviteter i hævd, så længe vi kunne danse sammen:

Generalforsamlingen i uge 43. hvor næsten alle medlemmer deltog, giver et godt skulderklap til bestyrelsen.

Hyggelig øveaften med dans og æbleskiver den 9. dec.

Julefrokosten d. 16. dec. var godt besøgt og vi havde en hyggelig aften med rigtig god mad fra Birgit og Bent. Lidt dans blev det også til.

Julelegestuen i Åstrup 3. juledag var igen en succes, med pæn deltagelse, sjove danse og god musik og overdådigt kaffebord.

Den 13. jan. flyttede vi øveaftenen til Øhavsskolen. Dejligt at se at medlemmerne flyttede med.

Den 9. marts blev vores sidste øveaften i sæson 2019- 2020.

I marts måtte vi aflyse den sidste øveaften og vores afslutning på grund af Corona. Sommerfest og høstfest blev også aflyst af samme grund. Det er beklageligt og vi ville ønske det kunne være anderledes. Vi føler dog et stort ansvar for vores leder, spillemænd og medlemmer og fandt ikke mulighed for noget andet valg.

Tak for at i støtter op om alle de forskellige arrangementer rundt om på Fyn og hele landet, det betyder meget for foreningen, at vi bliver set rundt omkring. På den måde oplever folk vores glæde ved dansen, og det vækker interesse og PR.

Palle har igen i år været på Nytårskursus på Snoghøj. Det har vi nydt godt af i foreningen.

Vi har hørt gode historier, og lært nye danse og nye måder at danse gamle danse på.

På vores hjemmeside kan i se Bents flotte fotos fra alt hvad vi har deltaget i.

Vi oplever at hjemmesiden i stigende grad er med til at skabe interesse for vores forening. Bent arbejder ihærdigt og dygtigt med opdateringerne.

Vi har haft flere henvendelser om at deltage med folkedans til private fester og arrangementer, – men vi har i bestyrelsen valgt at takke nej til den slags.

Jeg vil gerne sige tak til danserne, spillemændene og Palle for den sunde mødedisciplin, den store danselyst og dans med hinanden. Det betyder meget, at alle får danset, så vi ikke har bænkevarmere.
Medlemmernes måde at springe ud på dansegulvet, klar til nye udfordringer, godt humør og glade grin gør det sjovt at arbejde i bestyrelsen. Tak for jeres smittende danselyst.

Til slut en tak til bestyrelsesmedlemmerne for engageret, konstruktivt og fremsynet arbejde, som altid gør vores møder sjove og spændende. Tak fordi I aldrig er bange for at tage et ansvar.

Dansende hilsener
Lene