I februar 2019 fyldte Faaborg Folkedansere 45 år.
Stor tak til alle vores medlemmer, som gennem årene har gjort det muligt at bevare dynamikken i foreningen.

Vi startede sæsonen den 25. sep. 2018 og kunne byde velkommen til både kendte og nye ansigter. Det er dejligt med tilgang af nye medlemmer.

Palle og vores tre spillemænd Bent, Alex og Anita er altid klar med nye udfordringer til den nye sæson. Tak til Inga som altid er klar til at vise trin sammen med Palle. Det er uvurderligt at have en god og velforberedt trup. Vi mærker at i er godt forberedte og arbejder med at få øveaftenerne til at fungere optimalt.
Der bliver som altid øvet trin, holdninger og fatninger, og det er dejligt at opleve at der smil på læben og gang i dansebenene hos medlemmerne, – også selv om det er lidt svært ind i mellem.

Vores traditionelle aktiviteter er blevet holdt i hævd + en masse andre tiltag:

Julefrokosten med fællesspisning, var godt besøgt og vi havde en hyggelig aften med rigtig god mad fra Birgit og Bent. Lidt dans blev det også til.

Julelegestuen i Åstrup 3. juledag var igen en succes, med pæn deltagelse, sjove danse og god musik.

Den 23. februar holdt vi 45 års jubilæumsfest. Det blev fejret med middag for vores medlemmer, før der var åben legestue, hvor vi alle kunne danse til rigtig god musik fra gruppen Rannok, og fantastisk gode danse valgt og ledet af Palle og Merete.

Den 11. marts var vi på Bernstorffsminde og se opvisning og danse med eleverne.

Sæsonafslutningen den 25. marts med fællesspisning og ønskeaften, var en fin afslutning på en god sæson.

Den 8.maj var vi 2 ½ kvadrille på Brobyskolerne og danse sammen med elever fra Broby og Italien.

Den 20. maj holdt vi sommerfest, med bugnende buffet og dans. Dejligt at rigtig mange var mødt op, – det er en god tradition at mødes i løbet af sommeren.

Den 14. juni holdt vi Sommertræf sammen med Folkedans Fyn. Der var udflugt til Bjørnø, fællesspisning og legestue. Opvisningen på Torvet druknede desværre i regn og torden. Sommertræffet var godt besøgt og det blev en hyggelig dag.

Sidst i maj var der Harmonikatræf på Ærø. Her var der flere medlemmer fra Faaborg Folkedansere mødt op. Øhavskvadrillen gav opvisning. En rigtig god weekend, med masser af god musik og dans.

Den 21. juni havde Dansegruppen 12Tur inviteret os til spisning og dans. Det var en rigtig god aften med masser af ”nørderi” indenfor folkedans. Vi dansede bl.a. Sønderhoning til Jens Vejmand.

I juli var der Landsstævne i Varde med masser af dans og gode oplevelser. Der var mange medlemmer fra Faaborg Folkedansere som deltog. Bente og Svend, Lene og Arne stillede op til regionsmesterskaberne. Bente og Svend dansede sig til en delt sølvmedalje. Tillykke med det.

Den 7. sep. var der planlagt Ø-tur til Korshavn, som vi desværre måtte aflyse på grund af for få tilmeldte.

Tak, fordi i støtter op om alle de forskellige arrangementer rundt om på Fyn og hele landet, det betyder meget for foreningen, at vi bliver set rundt omkring. På den måde oplever folk vores glæde ved dansen, og det vækker interesse og PR.

På vores hjemmeside kan i se Bents flotte fotos fra alt hvad vi har deltaget i.
Vi oplever at hjemmesiden i stigende grad er med til at skabe interesse for vores forening. Bent arbejder ihærdigt og dygtigt med opdateringerne.

Jeg vil gerne sige tak til danserne, spillemændene og Palle for den sunde mødedisciplin, den store danselyst og dans med hinanden. Det betyder meget, at alle får danset, så vi ikke har bænkevarmere.
Medlemmernes måde at springe ud på dansegulvet med stor danselyst, godt humør og glade grin gør det sjovt at arbejde i bestyrelsen.

Til slut en tak til bestyrelsesmedlemmerne for engageret, konstruktivt og fremsynet arbejde, som altid gør vores møder sjove og spændende. Tak fordi I aldrig er bange for at tage et ansvar.

Mandag aften i Faaborg = folkedans.

Dansende hilsener
Lene